Bonsai in ghiveci ceramic

Cod produs: fit520
Disponibilitate: Out Of Stock
* Momentul din zi pentru livrare:

* Alege localitatea de destinație:

Scrie-i un mesaj, este gratuit!:

151,00 Lei
Cantitate:
- +
 

Bonsaiul nu este doar o plantă ci o adevărată tehnică de cultivare prin care se poate face artă , cultivat de secole în Asia bonsaiul a devenit și în țara noastră un hobby , un mod de relaxare perfect atât pentru doamne cât și pentru domni . 
  
 Este un cadou perfect pentru un partener de business , cât și unui om căruia dorești să îi mulțumești printr-un cadou elegant . 
  
 TRANSPORT GRATUIT ÎN TIMIȘOARA , DUMBRĂVIȚA , UTVIN , GIROC , CHISODA . 

 

 1. Poziționarea 
  
 Bonsaii au nevoie de multă lumina naturală. Poziționează-i într-o încăpere luminoasă, aproape de fereastră, pentru a lasă razele soarelui să ajungă până la el. Este important că aceștia să stea în bătaia luminii soarelui circa 5 ore pe zi deoarece bonsaii vor crește mai frumos și vor fi mai sănătoși. Ei își iau o parte din hrană din razele soarelui. Lipsă soarelui poate duce la dezvoltarea unor probleme de slăbiciune a frunzelor și chiar la pierderea plantei. 
 în perioadă lunilor de vară este indicat să ții plantă afară, însă ferește-o de razele soarelui în zilele caniculare. Dacă plantă este așezată pe ciment sau lângă un perete de ciment, nu o lasă în bătaia soarelui mai mult de o oră. Acesta îi va afecta rădăcinile și plantă poate muri. De asemenea, dacă locuiești aproape de mare ferește pomisorul de briza mării, fiindcă aerul sărat nu-i priește. 
  
 Dacă ții bonsaiul lângă geam sau lângă perete, întoarce-l o data pe săptămâna la 180o. Acest lucru îl ajută să crească uniform și îl va menține în formă. 
  
  
  2. Udarea 
  
 Cheia succesului în artă creșterii bonsailor o reprezintă udarea corectă. Udarea excesiva, dar și lipsă udării, pot duce la uscarea plantei și pieirea ei. 
 Bonsaii au nevoie permanență de umiditate. Pentru a stabili la cât timp trebuie udat este bine să știi că acest procedeu diferă de la un bonsai la altul, în funcție de: specie, dimensiuni, de substratul folosit, de vârstă plantei sau anotimp. Așadar, acesta multitudine de variabile nu permite stabilirea unor reguli precise pentru udarea plantei. 
  
 Un procedeu de udare care poate fi aplecat cu success la totate tipurile de bonsai, este scufundarea vasului în care aceștia stau, într-un recipient cu apa. Nivelul apei este indicat să acopere ghiveciul și să ajungă până la înălțimea de circa 2cm al trunchiului acestuia. Lasă ghiveciul în apa până când ies toate bulele de aer din pământ, însă nu mai mult de 2-3 minute. 
  
 ATENȚIE! Nu lasă bonsaiul prea mult în apa ci doar până când pământul este săturat, altfel este posibil că acesta să moară. 
  
 Procedeul se va repetă doar când pământul se usucă. Poți să-ți dai seamă când plantă trebuie udată iar, încercând pământul cu degetul. Dacă solul este umed, spongios sau moale, nu este nevoie să-l uzi. 
  
 De asemenea, nu uită să pulverizezi apa pe frunze. Acest procedeu are rolul de a curată plantă de praf și totodată de a-i asigură umiditatea de care are nevoie. 
  

*Planta bonsai va este oferita intr-un ghiveci de ceramica , acesta poate sa difere in functie de stocul disponibil .
  
  

Scrie o recenzie

Nume:


Recenzie: Nota: HTML nu este interpretat!

Rating: Prost           Bun

Introdu codul in casuta urmatoare: