Politică de returnare

Conform OUG 34/2014, clienții Flori in Timișoara.eu au dreptul de a returna produsele achiziționate, prin denunțarea unilaterală a contractului de vânzare-cumpărare încheiat la distanță, fără invocarea niciunui motiv. 
  
Clienții Flori in Timișoara.eu au posibilitatea de a returna numai produsele care nu sunt perisabile și/sau alimentare. In consecință, florile și dulciurile sunt produse perisabile, deci nu se pot returna, iar jucăriile, vasele și vazele se pot returna . 

 

Inlocuirea produselor ce au ajuns în condiții ideale 
  
In cazul articolelor neperisabile, cererea de înlocuire trebuie să fie depusă în termen de 24 de ore de la primirea produslui. Nu există taxe suplimentare de transport pentru livrarea de produse ce urmează a fi înlocuite. 
  
Rambursare / garanția returnării banilor (Dacă nu se livrează la data solicitată
  
Vom rambursa în întregime costul comenzii dvs, dacă livrarea nu se face la data și ziua solicitat în comanda.Va rugăm să plasați comanda cu cel puțin 24 de ore înainte de livrare. Plasarea mai târzie de 24 a comenzii nu include rambursarea în cazul unei solicitări de anulare a comenzii. 
  
Rambursarea la anularea comenzilor 
  
Rambursarea costurilor în cazul comenzilor anulate se va face doar dacă solicitarea de anulare a unei comenzi plătite vine mai devreme de 12 ore de momentul de livrare a produselor. 
  
Restituire parțială 
  
In cazul livrărilor de mai multe produse, pentru cazurile în care livrarea nu se face pentru anumite produse, se vor rambursa doar costurile pentru produsele nelivrate. 
  
 Vă mulțumim 
 Conducerea Flori in Timișoara.eu